Een ander onderdeel van mijn bedrijf is Herinner het leven Afscheidsfotografie.
Maar waarom zou je nog foto’s maken van iemand die binnenkort zal komen te overlijden? Of: waarom zou je fotograferen tijdens een begrafenis? Wat is de meerwaarde hiervan?

Maar wat doe je als in een jong gezin vader, moeder, een broertje of zusje ernstig ziek wordt? Als de man waar je je hele leven samen was plotseling wegvalt. Als je moeder, na een strijd van leven toch gaat overlijden. Als het leven in jouw schoot niet de kans heeft gekregen om levend geboren te morgen worden. Waarom zouden we deze dierbare momenten van en met onze geliefden niet vastleggen nu het nog kan?

Op zulke momenten is het soms fijn om juist een buitenstaander erbij te hebben om deze emotionele momenten vast te leggen. Die de belangrijke momenten die zo belangrijk zijn en die je je wilt blijven herinneren vast kan leggen.

Een foto kan meehelpen bij het rouwproces

Een herinneringsreportage:

In een respectvolle fotoreportage nog bewust de liefde met elkaar delen. Die arm om je schouder, een blik, een lief gebaar, die arm om je schouder. Door het delen van mooie momenten, die vastgelegd worden, blijven deze herinneringen levend bij het zien van de foto’s.

Het definitief afscheid nemen van een geliefde is een emotionele periode en vaak leef je per dag en met wat er komt. Door later terug te kunnen kijken op deze periode van zorg, maar bovenal van liefde, kan ook het afscheid een plekje krijgen in het rouwproces. Een mooie foto van je geliefde kan troost bieden en herinneringen in leven blijven houden.

Een nabestaande omschreef: “Helaas moeten we onze vader nu missen, maar we hebben unieke foto’s om naar terug te kijken. En eigenlijk was de ervaring op zich al ons mooiste cadeau! Door de vragen die Sandra stelde, hebben we elkaar nog hele bijzondere dingen kunnen zeggen die anders misschien wel nooit gezegd zouden zijn. Ieder keer als ik die foto’s zie, “hoor” ik nog steeds mijn vaders stem en zijn lieve woorden tegen mij”

Respectvolle fotografie tijdens begrafenis of crematie

Uitvaartfotografie:

Foto’s van een begrafenis of crematie bekijken, kan bijdragen aan het verwerken van het verlies. Wie waren er, hoe zagen de bloemen eruit, hoe zagen anderen ons, wat gebeurde er terwijl je zelf bezig was met afscheid nemen. Op een dag van afscheid nemen gaat er veel aan je voorbij, je kunt niet alles zien en kunt niet alles onthouden. Een fotoreportage met al die waardevolle momenten kan achteraf troost bieden.

Een nabestaande zei: “Door die foto’s terug te zien, zag ik pas hoeveel mensen er waren. zoveel! Die moéten wel heel veel van mijn moeder gehouden hebben. Dat te weten, steunt mij enorm.”

Een andere nabestaande zei: ” Ik weet dat ik de kist heb gedragen, ik was er zelf bij. Maar op het moment dat ik de foto later terug zag, kon ik pas zien hoe dat er uit heeft gezien. Door de foto’s zie ik nu de begrafenis vanuit zo’n andere hoek, van momenten die ik heb gemist of niet kon zien. Ik ben er heel erg blij mee dat ik dit nu ook door “andere ogen” terug kan zien.
herinnerhetleven-logo

Meer informatie

Wilt u meer weten of informatie aanvragen:

www.herinnerhetlevenafscheidsfotografie.nl